الرئيسيةس .و .جالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 بنك المعلومات المنزلية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
رانيا نور الدين
مشرفة
مشرفة


انثى
عدد الرسائل : 1157
العمر : 41

بلد الإقامة : القاهرة




نقاط : 1678
السٌّمعَة : 18

مُساهمةموضوع: بنك المعلومات المنزلية   13/12/2011, 20:13

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم خيركم أنفعكم للناس



اخوتي واخواتي من خلال العنوان ممكن نكون عرفنا الموضوع كله ومش محتاج
تفاصيل كتيرة
ولكن احب اضيف بعض التفاصيل للايضاح
كلنا في بيوتنا عندنا اسرار في المطبخ او البيت او حتى ازاي بتمشي بيتك بميزانية بسيطة اوبتعمل حاجات
من اختراعك في بيتك محدش بيعملها غيرك
وانا كلامي موجه مش بس للسيدات ....لأ!!!
موجه للاخوة الرجال ..لانهم كمان عندهم خبرات منزلية كتير
ومعلومة على معلومة هنكون بنك للمعلومات يفيدنا كلنا
وهنرجعله كمصدر رئيسي
وعاوزين تفاعل ومشاركات بناءة

واذكر .......
ممكن معلومة او خبرات حياتية منزلية تفتكرها تافهة ولكنها تنفع غيرك ويشكرك عليها العمر كله


اشكر لكم حسن متابعتكم
وبانتظار المشاركات


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ranianoor-200.hooxs.com/
رانيا نور الدين
مشرفة
مشرفة


انثى
عدد الرسائل : 1157
العمر : 41

بلد الإقامة : القاهرة




نقاط : 1678
السٌّمعَة : 18

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   13/12/2011, 20:15

خليني اول المشاركات


معلومة هامة
تعتبر مادة النشادر من أفضل المواد الطاردة للحشرات المنزلية. يمكن نثرها في أرجاء المطبخ وحول صندوق القمامة


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ranianoor-200.hooxs.com/
أكرم عبد القوي
مدير عام
مدير عام


ذكر
عدد الرسائل : 22402
العمر : 49

بلد الإقامة : مصر




نقاط : 29732
السٌّمعَة : 130

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   13/12/2011, 22:54

وتعتبر مادة النشادر بالنسبة لي مهيجة للجيوب الأنفية

يفتح الله يا أستاذه

وصفة غيرها Very Happy


لقراءة المصحف الشريف وتقليب أوراقه بالماوس كما الحقيقة اضغط هنا[/color]


إلهي

إلهـى فــؤادي أسيـــر الضلـــوع ... ينـاجيـك سـرا وأنــت السميــع
ويـرنـو إليـك بطــرف الرجــــاء ... فهـا قـد اغرقتنى بحـار الدمـوع
تبــاريـج وجـدى تسـوق الضنـى ... فجـد بالوصـال بحــق الشفيــــع
عـرفتــك يــارب فـى كـــل شــــئ ... فجئــت إليــك بشــوق المطيـــع

شعر

عبد القوي الأعلامي رحمه الله



بوركت كريمة العنصرين smile علي التوقيع الرائع


إن الله ناصر من نصره
]


.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غير متصل
عضو متقدم
عضو متقدم


ذكر
عدد الرسائل : 644
نقاط : 929
السٌّمعَة : 6

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   13/12/2011, 23:57

وضع قشر الليمون في الثلاجة مرشوش عليه ملح يمتص الرائحة الغير مستحبه فيها
موضوع مفيد سأحرص علي متابعته لأتعلم منه خبراتكم


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رانيا نور الدين
مشرفة
مشرفة


انثى
عدد الرسائل : 1157
العمر : 41

بلد الإقامة : القاهرة




نقاط : 1678
السٌّمعَة : 18

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   14/12/2011, 09:01

اليوم جايبلكم طريقة عمل الماجي في بيتك..
إليكم الطريقه :-؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
______________________

نظفي دجاجه جيداً أو لحم حسب رغبتك, ثم أسلقيه وخذي خلاصة السلق (المرق)
ضعي شوية زيت
بالقدر ثم ضعي عليه دقيق, ثم بهارات حسب ذوقك وخصوصاً فلفل وملح وكمون ثم
يخلط جمعها وتوضع على النار وصبي عليه المرق بالتدريج وأنتي تحركين إلى أن
تصبح مثل عجينة الكيك.. ثم صبيها في قالب مكعبات الثلج الصغيره بعد أن
تضعي ورقة الزبدة في الفراغات وضعيها في الفريزر إلى أن تتماسك وغلفي
القوالب وخليها في الفريزر

ومتى ما احتجتيها خذي من نفس القوالب..
وبعد كل فتره وفتره سوي اللي يكفيك شهر..
إن شاء الله أكون أفدتكم
ملاحظة
بلنسبة للبهارات ممكن تختاري لي يعجبك من اي نوع حسب ذوقك
وبهذا تكوني حصلتي على ماتريدي وبدون مواد حافظة


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ranianoor-200.hooxs.com/
رانيا نور الدين
مشرفة
مشرفة


انثى
عدد الرسائل : 1157
العمر : 41

بلد الإقامة : القاهرة




نقاط : 1678
السٌّمعَة : 18

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   15/12/2011, 12:33

طريقة لعمل المايونيز بسهولة وبسرعة


اضع ملعقة مستردة في الخلاط الكهربائي واضيف له بيضة واحدة وملعقة ليمون وخل
واثناء ضرب الخليط في الخلاط انزل عليه بالزيت نقطة نقطة
الى ان يبدأ ان يتكون عندي قوام متماسك وغليظ ولونه ابيض فاتح
واصبه في برطمام واضيف له التوابل اللي انا عاوزاها


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ranianoor-200.hooxs.com/
أم البنات
مشرفة
مشرفة


انثى
عدد الرسائل : 8879




نقاط : 12545
السٌّمعَة : 41

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   14/2/2012, 17:05

شوفي بقي ياقمر انا سمعت من ييجي كده عشر سنين إن الواحده ممكن تعمل شيبس بطعم الدجاج أو الكباب . المهم قالولي ممكن نجيب شرائح البطاطس ونقعها في شوبة ساعة قبل القلي وانا بصراحة خايفة أجرب عندك معلومات عن كده ولا لآ وبعديبن بقي يا قمر قالولي علي انواع شيبس بطعم الخل وبطعم الكاتشب وانا نسيت كل ده لأني أساسا معملتوش وشغاله بقي في الجاهز بس بعد ما عرفت خطورة الشيبس علي الصحة وأنا منعاه عنهم والولاد نفسهم طبعا يغيرا طعم الشيبس العاده
عندك بقي طرق تانية العيال زهقو مني Razz









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رانيا نور الدين
مشرفة
مشرفة


انثى
عدد الرسائل : 1157
العمر : 41

بلد الإقامة : القاهرة




نقاط : 1678
السٌّمعَة : 18

مُساهمةموضوع: رد: بنك المعلومات المنزلية   14/2/2012, 22:15

@أم البنات كتب:
شوفي بقي ياقمر انا سمعت من ييجي كده عشر سنين إن الواحده ممكن تعمل شيبس بطعم الدجاج أو الكباب . المهم قالولي ممكن نجيب شرائح البطاطس ونقعها في شوبة ساعة قبل القلي وانا بصراحة خايفة أجرب عندك معلومات عن كده ولا لآ وبعديبن بقي يا قمر قالولي علي انواع شيبس بطعم الخل وبطعم الكاتشب وانا نسيت كل ده لأني أساسا معملتوش وشغاله بقي في الجاهز بس بعد ما عرفت خطورة الشيبس علي الصحة وأنا منعاه عنهم والولاد نفسهم طبعا يغيرا طعم الشيبس العاده
عندك بقي طرق تانية العيال زهقو مني Razz

ااااااه جينا للمحظور يا ام البنات
اقولك الحق !!!
ايام ما كنت في الكلية كان فيه معيد عندنا بيعمل الدكتوراة بتاعته في اضرار البطاطس والطعمية المقلية
ايوة متستغربيش اضرارهم خطيرة جدااااا
وبالاخص الشيبسي
وانا هقولك بامانة وبعدين هديك الوصفة واترك لك الاختيار

البطاطس لما تيجي تقليها لازم تقشريها وتغسليها من غير نقع في اي مكونات لا ملح ولا غيره
لانها من مسببات السرطان ربنا يعافينا جميعا لو اتقلت بعد النقع
وكمان مضرة لو قلتها في زيت سخن
لازم اقليها في الزيت لما يبتدي يدفى ويطلع مع الزيت بحرارته سوا
ده غير ان الشيبسي ثبت في ابحاث علمية صحيحة تماما ان تسبب عقم وكانسر في الرحم


معلش والله الامانة لازم تحتم عليا اقولك ومش اخوفك

قطعي البطاطس شرائح اما
بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين واثناء كده نكون حطينا ميه على
النار وفيها شوية ملح ومعلقة خل
واول ماتغلى الميه نرمى فيها البطاطس واول ماتغلى نصفيها من الميه ونكون حاطين الزيت على النار
وقبل مانحطها بالزيت نملحها زى ماحنا عايزين
وبعدين نحطها بالزيت ونحمرها وحطلع مقرمشة ولزيزة جدا وممكن تحطى النكهة
التحبيها زى ممكن تحطى مرقة دجاج فى المية او معلقتين صلصة او بدرة البصل
زى متحبى وبالهناء والشفاء

على فكرة انا مش بعملها كدة لانها مضرة
انا بجيب البطاطس بعد ما قطعها وارصها في صينية بعد ما نشفها من المية
واحط معلقة زيت عليها واقلبها فيها وارش ملح وبودرة بصل او بودرة توم وده متوفر عند العطار
او السوبر ماركت
وبعدين احطها في الفرن واراقبها وبتطلع حلوة ومتشربش زيت وصحية للاولاد وبنكهة مختلفة

يارب اكون افدتك يا حبي


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ranianoor-200.hooxs.com/
 
بنك المعلومات المنزلية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الشاعر عبد القوى الأعلامى :: منتديات المرأة والطفل :: منتدى المرأة العام-
انتقل الى: